Onze klanten

Diviande
Jan Zandbergen
Sanorice
Sportservice Veenendaal
Vallei Autogroep

Diviande in het kort

Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent van hoogwaardig diepvriesvlees. De locatie in Twello bleek te klein om de verdere groei te kunnen verwezenlijken. In 2017 is, in samenwerking met Jan Zandbergen B.V, gestart met de bouw van een nieuw pand (8000m2) in Veenendaal. Het verduurzamen van het nieuwbouwproject was hierbij het uitgangspunt. Een project welke dient te voldoen aan de eisen van BREEAM-NL en wel minimaal op het niveau EXCELLENT.

In opdracht van Diviande heeft de TechTron Groep diverse maatregelen geïntegreerd volgens de BREEAM-NL eisen. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te beoordelen. In de praktijk blijkt dat werken volgens de BREEAM-NL methode de TechTron Groep niet vreemd is, de methoden zijn ons bekend en vele technieken passen we in de regel al standaard toe.

Welke technieken zijn er door ons toegepast?

Het gehele pand is zowel intern als extern voorzien van LED verlichting welke in bijna alle gevallen is voorzien van een DALI driver. LED verlichting hoeft niet altijd 100% te branden, ons motto is daarom: ‘terugdimmen als dit mogelijk is’. De combinatie met bewegingsmelders zorgt er vervolgens voor dat maximale energiebesparing wordt behaald maar ook de levensduur van de armaturen wordt verlengd.

Rondom het pand dimmen we de verlichting tussen bepaalde tijdstippen terug om ‘lichtvervuiling’ tegen te gaan, maar bij inbraak worden ongenode gasten volledig in het licht gezet omdat de verlichting naar een dimstand van 100% gestuurd wordt. Tevens zijn alle LED armaturen uitgerust met een Philips servicetag. Door het scannen van de QR-code op het armatuur wordt elk onderdeel afzonderlijk geïdentificeerd. Dit leidt tot meer veiligheid, efficiency en lagere onderhoudskosten.

Een Gira facilityserver vormt het “hart” van de installatie. Vanuit de server worden alle aansturingen verzorgd en meldingen op smartphones weergegeven indien storingen worden gedetecteerd. Medewerkers kunnen direct handelen mocht dit noodzakelijk zijn. Tevens heeft men door middel van een centraal Touch panel direct toegang tot bediening of monitoring van de verschillende ruimten.

Naast het installeren van bovenstaande technieken zijn parkeervoorzieningen met oplaadfuncties gerealiseerd en wordt duurzame energie toegepast in de vorm van een pv- installatie.

Een bekende eis vanuit BREEAM-NL is het monitoren en in beeld brengen van alle energiestromen binnen een bedrijfspand. In dit geval zijn alle verdeelkasten, water- en gasmeters voorzien van een koppeling met het monitoring systeem. Het draait bij energiemonitoring dan ook vooral om inzicht, terugkijken en vergelijken waarbij het uiteindelijke doel energiebesparing is. De praktijk wijst uit dat alleen al door te monitoren minstens 5-10% aan energiekosten bespaard kan worden.

De TechTron Groep heeft een bijdrage mogen leveren aan een duurzaam en kwalitatief bedrijfspand waarin de mens centraal staat en de techniek zorgt voor comfort en veiligheid.

Op dit moment is de toetsing rondom de certificering gaande. Diviande wordt, naar alle waarschijnlijkheid, in januari 2019 BREEAM-NL gecertificeerd op het niveau OUTSTANDING.

Jan Zandbergen in het kort

Jan Zandbergen “World-Wide Quality in Meat” is een tweede generatie familiebedrijf en behoort tot de grotere vlees importeurs en exporteurs in Europa. Ze leveren een breed assortiment hoge kwaliteit vlees & gevogelte en kunnen continuïteit garanderen, ook bij hoge volumes. Dit maken zij waar door samenwerking met grote spelers wereldwijd en onze eigen opslag- & productiefaciliteit in Veenendaal. 

Flexibiliteit en snelheid werden noodzakelijk

“TechTron was al werkzaam voor ons nieuwbouwproject, toen we midden in de nacht belden voor een noodvoorzieningenplan”, vertelt Dick de Vries, Facilitair Manager Jan Zandbergen. Het pand van Jan Zandbergen werd getroffen door brandstichting, waarbij met name het vrieshuis en de productieruimte veel schade hadden geleden. “Voor de wederopbouw van het pand werd voornamelijk flexibiliteit en snelheid geëist. Een groot deel van de productie lag stil en dit moest direct weer op gang worden geholpen.”

Stap voor stap

Klaas Roelofsen, projectmanager TechTron: “Snelheid was in deze geboden, daarom is allereerst een noodvoorzieningenplan opgesteld, zodat de schade aan productiekant beperkt kon worden. Vervolgens hebben we een grondige inventarisatie gehouden. Het bleek dat de gehele installatie vervangen moest worden en dat is in een stappenplan verwerkt. Dit stappenplan was met name in het begin een grote houvast, omdat dit project zeer secuur uitgevoerd moest worden.”

Eenvoudig aanpassingen doorvoeren

Naast een gehele nieuwe installatie zijn ook nieuwe duurzame besturingssystemen toegepast. Dit zorgt voor minder bekabeling en de installatie zal in de toekomst veel flexibeler zijn. Het voordeel is dat er online aanpassingen uitgevoerd kunnen worden in plaats van fysiek veranderingen door te voeren. Daarnaast zijn de brandmeldinstallatie, een deel inbraakpreventie en kabel tracés uitgevoerd.

Totale technische kennis en expertise

“Onder minder leuke omstandigheden, was het prettig dat we beroep konden doen op de mensen binnen TechTron. Als huisleverancier zijn zij al jarenlang werkzaam voor ons. Een groot voordeel in deze situatie omdat ze ons pand, de werkzaamheden en werkmentaliteit kennen. TechTron heeft de totale technische kennis en expertise in huis om zelf te bedenken wat er dan allemaal dient te gebeuren. Binnen onze samenwerking voelden we een oprechte betrokkenheid en was er weinig uitleg nodig. Vakanties werden uitgesteld en mensen van TechTron wisten direct wat er van hen verwacht werd. Tijdens de wederopbouw van ons bedrijf liep gelijktijdig een groot nieuwbouwproject waarbij TechTron ook werkzaam was. Dit nieuwe project heeft geen belemmeringen gekend en verliep volgens schema. Dit getuigt weer van een enorme professionaliteit”, aldus Dick de Vries.

Sanorice in het kort

SanoRice heeft de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt en verwacht ook in de toekomst te blijven groeien. Ruimte voor verdubbeling op de productielocatie op eigen terrein bleek dan ook noodzakelijk. Theo Hey, Senior Projectmanager SanoRice Holding BV, vertelt over het proces: “We benaderden TechTron voor zowel de elektrotechnische installaties als de besturingstechniek voor de nieuwe fabriek. Een grote uitdaging in een kort tijdsbestek, waarbij flexibiliteit en inzicht een vereiste was. Door de jarenlange samenwerking weten we dat we bij TechTron aan een half woord genoeg hebben.”

Strakke planning

Anders dan gebruikelijk besloot SanoRice, naast de hoofdaannemer, de nevenaannemers zelf te contracteren. Theo Hey zegt: “Het voordeel van deze aanpak was dat de totale planning in eigen beheer was, ondersteund door een coördinatieovereenkomst. Daarnaast werd er met korte lijnen en snelle besluitvorming gewerkt en er ging geen kennis verloren. We calculeerden een bouwtijd van 6,5 maand in, waarbij een grote hoeveelheid werk verzet moest worden.”

Combinatie van verschillende disciplines

De specialisten van Industriële Automatisering namen de ontwikkeling van pofmachinebesturingen, procesmenginstallaties en besturingssoftware voor hun rekening. Met het oog op de toekomst zijn voorzieningen getroffen voor ongeveer een derde van het uiteindelijk totaal te plaatsen pofmachines, voldoende mengers en transport naar de inpakafdeling. Voor de benodigde energie-infrastructuur heeft de afdeling Elektrotechniek, in samenwerking met Stedin, de coördinatie verzorgd voor het plaatsen van een nieuw inkoopstation. Het verwachtte vermogen is berekend op 3 extra transformatoren, waarvan momenteel twee stuks zijn geplaatst en aangesloten. Installaties zijn aangelegd met energierails wat voor een duidelijke infrastructuur zorgt. Uit hygiënisch oogpunt is dit ook een logische keuze geweest voor SanoRice. Het nieuwe pand is voorzien van Philips led verlichting vanwege energiebesparing en een aangename werkomgeving voor het personeel.

Samenwerking

TechTron heeft binnen dit project de advisering tot en met de realisatie van zowel elektrotechnische als besturingstechnische installaties uitgevoerd, waarbij 24/7 service geboden werd. ”Het is prettig samenwerken met een betrouwbare partij die kennis heeft van het proces, de foodbranche en de organisatie. TechTron heeft haar verantwoordelijkheid genomen en alles waargemaakt. We zijn dan ook louter positief over het eindresultaat”, aldus Theo Hey.

Sportservice Veenendaal in het kort

Het Valleibad in Veenendaal heeft binnen- en buitenbaden voor zowel sportieve als recreatieve activiteiten. In het gecombineerde doelgroepen- en wedstrijdbad worden thema-activiteiten georganiseerd.

De vraag

Frank Hafkamp, directeur van Sportservice Veenendaal geeft ruiterlijk toe dat het besluit om op nieuwe verlichting over te gaan niet over één nacht ijs ging. Het zwembad was recentelijk nog verbouwd, dus de verlichting was ook nog niet erg oud. Tijdens de bijeenkomst ‘verlichting voor industrie en overheid’ werd hij overtuigd en zag de voordelen van een nieuw energiezuinig verlichtingssysteem. “Na een lang voortraject hebben we het Valleibad, één van hun accommodaties, onlangs kunnen voorzien van een primeur, voor het eerst is een zwembadomgeving uitgerust met LED-verlichting, vertelt Henk de Man, accountmanager bij Techtron en tevens Erkend LED Expert van Philips. ”Het bad is ‘Zwembadproof’ dankzij een speciale coating die beschermt tegen specifieke omgevingsinvloeden, zoals waterdamp, chloor en schoonmaakmiddelen.” 

De uitdaging

Boven het bad zijn 68 klokarmaturen vervangen door 35 GentleSpace Gen2-armaturen, voorzien van bewegingsdetectie en dimsysteem. De Man legt uit dat de lichtoutput naar 10% van het vermogen daalt als er niemand aanwezig is. Bij 10 minuten afwezigheid schakelt de verlichting volledig uit om meteen weer aan te springen als er beweging geregistreerd wordt. Deze flexibiliteit levert niet alleen besparing op. “Waar de keuze voor verlichting voorheen ‘aan’ of ‘uit’ was, is er nu variatie in lichtniveaus mogelijk. Afhankelijk van de zwemactiviteit kan het lichtniveau worden opgeschroefd dan wel teruggebracht worden.” Voor de vraag van gelijkmatige spreiding van het licht viel de keus op een kleinere GentleSpace-variant. Vanwege een vouwwand, die in het bad indien gewenst in tweeën deelt, is de verlichting 1-op-1 te vervangen.

Voordelen

Een bijkomend voordeel van LED-verlichting is de koele, egale lichtkleur. Er is minder schittering op het water, waardoor het zwembadpersoneel beter zicht heeft. De beheerders van het drenkelingensysteem rapporteren een scherper beeld. Het Valleibad bespaart fors op energieverbruik en materiaalkosten. Bovendien is de installatie beter toegespitst op de behoeften van onze klanten. We schakelen naar feller licht tijdens zwemwedstrijden en dimmen als er meer sfeer nodig is. De reacties van het zwempubliek? De mooiste vind ik nog wel dat mensen vragen of we nieuw water in het bad hebben.”

Vallei Autogroep in het kort

Vallei Auto Groep is de officiële Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens, Seat en Škoda-dealer. Het autobedrijf is verdeeld over vijf vestigingen in de Vallei-regio en telt 280 medewerkers. Met een eigen leasemaatschappij, een FOCWA gecertificeerd schadebedrijf en een verhuurafdeling biedt het bedrijf een volledig dienstenpakket aan.

Drastische verandering

In 1998 werd het huidige pand van Vallei Auto Groep aan de Galileistraat geheel opgeleverd conform de merkeisen van die tijd. Ruim 15 jaar verder is de autobranche drastisch veranderd en heeft het bedrijf, als officieel vertegenwoordiger van het merk Volkswagen, te maken met een nieuwe ‘Corporate Identity’. “De showroom van Volkswagen zou niet alleen een stuk ruimer worden, het geheel moest andere uitstraling krijgen en een complete metamorfose ondergaan. TechTron was tijdens de bouw in 1998 een betrouwbare partij en kent door onze eerdere samenwerking de mensen en installaties. Het was een logische keuze om dit project ook door TechTron te laten uitvoeren”, vertelt Frans van Tuijl, mede-eigenaar Vallei Auto Groep. “Er moest een volledig nieuwe, moderne, elektrotechnische installatie komen waar zowel de klant als de medewerker gebruik kan maken van de nieuwste technieken.”

Innovatief en geavanceerd

Henk de Man, accountmanager bij TechTron, vertelt over het ontwikkelproces tot aan de realisatie: “De auto’s van tegenwoordig hebben de meest innovatieve en geavanceerde snufjes aan boord, waarom dit ook niet in een elektrotechnische installatie? Deze vraag hebben we aan Vallei Auto Groep voorgelegd met een bijbehorend voorstel. Vanwege ons enthousiasme hebben we een groot gedeelte van de verouderde elektrotechnische installatie kunnen omtoveren naar een moderne installatie, welke vrij te programmeren is en voldoet aan de eisen van deze tijd."

Besparing op energie

"We hebben alle plafonds voorzien van zuinige LED verlichting wat visueel een zeer fraai effect geeft. Alle verlichtingsarmaturen zijn voorzien van Dali LED-drivers zodat meer lichtsturingen in de toekomst mogelijk zijn. De verlichting in de Volkswagen showroom wordt daglichtafhankelijk aangestuurd, zodat bij veel zonlicht het lichtsterkteniveau automatisch dimt. Op deze manier wordt er nog meer energie bespaard."

Mogelijkheden van KNX-domotica

"Met een touchpanel, het zogenaamde 'hart van de installatie', kan de verlichting door één handeling sequentieel ingeschakeld worden zodat inschakelpieken achterwege blijven. We hebben daarbij bedieningen aangebracht voor de verlichting van de werkplaatsen, de zonwering en het geluidsniveau van de audio installatie. Men kan nu ook de lichtsterkte per werkplek instellen, zodat iedere medewerker zijn eigen prettige werkomgeving creëert en het energieverbruik inzichtelijk wordt gemaakt. Met een app op de telefoon of tablet zijn de meeste functies van het touchpanel over te nemen, op deze manier heeft men vanuit de werkplek directe invloed op bepaalde delen van de installatie. Bij Auto Vallei Groep hebben we een innovatieve, comfortabele, flexibele maar ook veilige installatie weten te creëren.”

Succes door samenspel

Frans van Tuijl: “Alle klanten en medewerkers zijn buitengewoon enthousiast over het eindresultaat. Het is nog mooier en uitvoeriger dan we ons voorafgaand hadden voorgesteld. TechTron kenmerkt zich als een moderne organisatie dat snel inspeelt op de wensen van de klant en innovatief opereert binnen de automatisering en elektrotechniek. TechTron staat onder andere voor Resultaatgedreven, Veelzijdig en Vooruitstrevend en dit heb ik terug gezien binnen onze samenwerking. Het kwam duidelijk naar voren in het proces, de snelheid, het nakomen van afspraken en het uiteindelijke resultaat. We zijn zeer tevreden over de installatie en het adequaat aanpakken van de mensen van TechTron.”

 

Onze klanten

Diviande
Jan Zandbergen
Sanorice
Sportservice Veenendaal
Vallei Autogroep
Stel je vraag via WhatsApp